sobota 17. dubna 2021

Alesia Janssen



Name: Alesia Janssen
FC: Kaiti Mackenzie
Player: Beastie
Age: 21 y.o.
Subject: Photography
Grade: 2nd


>>> Les pochází z Holandska, kde je její srdce, ale má na něj i spoustu nepěkných vzpomínek. Z toho důvodu se tam už moc nezdržuje. 
>>> Ale co by to bylo za Holanďanku, kdyby nemilovala tulipány. To jí zůstalo a pokud je možnost, zdobí její skromný byteček a nejen tulipány, ale i ostatní květiny. Hlavně miluje ty luční.
>>> V životě to neměla jednoduché. Narodila se jako jedináček velmi milému páru. Rodiče ji zahrnovali láskou a vše se zdálo být perfektní. To ovšem jen do chvíle, než se jednoho dne mamince udělalo špatně a skončila v nemocnici. Tam jí zjistili rakovinu s metastázemi, která nabrala rychlý průběh. 
>>> Když tedy bylo Les pouhých 13 let, její maminka zemřela. Otec se se ztrátou ženy svého života nemohl vyrovnat, a proto propadl alkoholu. Ničil se každý den a Les tedy byla nucena se naučit o sebe starat sama. Byla ještě celkem malá, ale nic jiného jí nezbývalo. To by ještě šlo, ale otec byl bohužel ve svém stavu kolikrát agresivní a pro ránu nešel daleko. 
>>> Les chodila do školy v rolácích, dlouhých kalhotech a tričko s krátkým rukávem nepřicházelo v úvahu. Hned by šly vidět modřiny, které se snažila zakrýt. Otec bohužel neobjevil jen "lásku" k alkoholu, ale i automatům. Jednoho se tedy stalo, že prohrál i jejich dům. On skončil na ulici a Les v dětském domově. 
>>> Tam to bylo docela fajn, i když Les jako introvert moc přátel neměla. Byla však ráda, že je pryč od násilnického otce. Navíc netrvalo dlouho a Les si vzala jedna rodina. Měla syna, který byl fajn a Les se s ním i přes svoji plachou povahu ihned spřátelila. Chodili spolu do školy a trávili veškerý volný čas. Byl to bratr, kterého si vždy jako jedináček přála. On vymýšlel různou zábavu a Les mu pomáhala s učením. 
>>> Byla totiž šprtka. Jinými slovy velmi chytrá a pilná žačka a to odjakživa.
>>> Jejich sourozenecký vztah vzal za své v den jejich patnáctých narozenin. Les měla menší oslavu a opila se. Blbnula s bratrem a stalo se to, co by nikdy neplánovala a kdyby byla střízlivá, ani by to nedopustila. Vyspali se spolu. 
>>> Les ráno zmizela do svého pokoje a moc se styděla. Snažila se dělat jakože nic. Její nevlastní bratr to ale vzal jinak. Chtěl v tom pokračovat. Les tedy ještě ten večer navštívil a vzal si ji znovu, tentokrát nedobrovolně. 
>>> Les plakala, ale nikomu neřekla nic. Myslela si, že si za to může sama a vyprovokovala ho tím, že dovolila, aby ji připravil o nevinnost. 
>>> Když ale přišel podruhé, dělala hluk a tím vzbudila celý dům. Bratr byl nucen utéct a Les se začala zamykat, když si vyprosila klíč.
>>> V ten den se však uzavřela do sebe a začala více chodit ven. Chodila bezmyšlenkovitě a díky tomu objevovala krásná místa. Napadlo ji, že by bylo fajn si je fotit. Požádala tedy své nevlastní rodiče o fotoaparát. Ti jí ho koupili, tak Les začala fotit. Bavilo ji to a spousta lidí jí řekla, že na to má talent. Chtěla se v tom zdokonalit. Ale škola, která v tomto učení byla nejlepší ovšem sídlila daleko. Les měla co dělat, aby se tam dostala, ale povedlo se. Měla opravdu velkou radost. Mohla se tak podívat do Ameriky, ale hlavně měla možnost utéct od bratra.
>>> Bohužel se ale kvůli vlastnímu otci i bratrovi objevila dosud nepoznaná fobie a to strach z doteků. Tato fobie jí byla zjištěna ještě před odjezdem a dostala na ni prášky. Do Californie tedy odjela s pocitem, že když bude nejhůř, tak si prášky vezme. Ty ji sice utlumí, že nebude schopná se plně soustředit na učení, ale aspoň nebude mít ty šílené stavy. 
>>> Na kolej, ani do spolku jít, ovšem nepřicházelo v úvahu. Rodiče jí tedy sehnali malý, ale útulný byteček. Les byla ráda a dělala vše proto, aby toho rozhodnutí a peněz, jež do ní vložili, rodiče nelitovali. Pilně se učí a téměř pořád leží v knihách. 
>>> Když se neučí, tak čte. Nejvíce má ráda romantismus a to především Shakespeara. 
>>> Také chodí ven do přírody, kde vznikají ony skvosty. Chodí však sama, protože jen představa, že se o ni někdo otře na ulici nebo v MHD je pro ni děsivá. Z toho důvodu chodí všude pěšky. 
>>> Sem tam potká na ulici opuštěnou nebo zraněnou kočku, kterou si vezme. Má tedy v bytě už 5 koček. Psi jsou zase na zahradě její sousedky. Les zvířata miluje nade vše, více, než lidi. Ti na ni totiž nekřičí. 
>>> Křik totiž také nesnese a když na ni někdo byť jen zvýší hlas, celá se rozklepe, zakryje si uši a když je nejhůř, tak prostě uteče. Je tedy velmi těžké se k ní dostat a ještě těžší získat si její důvěru. Ale přece jen se to někomu podaří, když bude trpělivý. Les totiž nevytáhne někam na párty, maximálně do přírody, kterou miluje nebo někam za zvířaty.


>>> Caleb Wright - První člověk, kterého Les na škole poznala. Začalo to docela nevinně. Opět se snažila vyhnout studentům, kteří mířili z hodiny na chodbu. Šla tedy podél zdi, ale i tak se jí někdo dotkl. Les se tak lekla, že jí vyletěly učebnice z rukou na zem. Než se stihla vzpamatovat, posbírat jí je pomohl právě Caleb. Všiml si, že má foťák na krku a dali se do řeči. Les se zprvu zdráhala, ale nakonec pověděla Calebovi, že je v prváku a když se dozvěděla, že má více zkušeností, chtěla je mít taky. To způsobilo, že se začli vídat a stali se z nich přátelé. Postupem času mu Les začala věřit a dokonce si Caleba oblíbila. Je to její jediný kamarád, u kterého je uvolněná a dokonce se i usmívá, což u ní není obvyklé.



Žádné komentáře:

Okomentovat